YAZ DÜĞÜNLERİ İÇİN ELBİSE SEÇİMİ

Yaz düğünleri sezonu açıldı… Geçtiğimiz yıllardan ertelenen davetlerle birlikte üst üste gelen birçok düğün için elbise seçimi yaparken zorlandığınızı biliyoruz. İşte 2022 yaz düğünleri için elbise seçerken size yardımcı olacağını düşündüğümüz birkaç ipucu!

1. Beyaz Giymeyin
Gelin özellikle talep etmediği sürece elbisesine çok yakın renkli bir şeyden kaçınmalısınız. Benzer şekilde, diğer davetlilerin düğünde hangi renk kıyafetleri giydiğini kontrol etmek ve bunu listenizden çıkarmak da iyi bir fikir olacaktır.

2. Gelini Geri Planda Bırakmayın
Unutmayalım ki bugün gelinin günü ve tüm gözler onun üzerinde olmalı:) Bu yüzden çok abartı dekolteli, iddialı şekilde dikkat çekici elbiselerden uzak durun. Kendinizi en rahat hissettiğiniz elbise en güzel elbisedir.

3. Bir Kıyafet Teması Olup Olmadığını Kontrol Edin
Davetiyenizde belirtilmiş mi? Kıyafet kodu belirtilmişse, renk özellikleri ve temalar da dahil olmak üzere bu kurallara sadık kalın. Değilse, düğünün yerinin kıyafet seçiminize uygun olmasına özen gösterin. Aksi takdirde bir kır düğününe giyeceğiniz uzun kuyruklu bir abiye elbise bütün geceyi size zehir edebilir…

4. Ayakkabıya dikkat
Etkinliğin çoğunda ayakta olma ihtimaliniz varsa veya pistte gece boyunca dans etmeyi planlıyorsanız ya buna uygun rahat bir topuklu ayakkabı seçin ya da ayaklarınız protesto etmeye başladığında giyebileceğiniz bir çift düz ve rahat ayakkabıyı yanınızda getirin.

5.Olanı Değerlendirin
Nasıl bir elbise giymek istediğinize karar verirken önce kendi dolabınızı değerlendirmeyi unutmayın. Yıllar öncesinden sakladığınız bir elbiseyi trendlere uygun aksesuarlarla kombinleyerek tekrar değerlendirebilirsiniz. Bir sonraki seçeneğiniz de her zaman arkadaşlarınızdan ya da aplikasyonlardan 2.el kıyafet ödünç almak, kiralamak ya da satın almak olsun. Bu tip davetlere kıyafet bakarken aklınızdan çıkarmamalısınız; yeni bir elbise satın alırsanız onu büyük ihtimal ilk ve son giyişiniz olacak.